ผลงานตีพิมพ์เผยแพร่ในวารสารวิชาการระดับชาติ

Article 2015

    • Wimonpeerapattana W, Kijboonchoo K, Thassanasuwan W, Pongurgsorn C.Development and Validation of the Physical Activity Questionnaire for Thai Children. KKU Res J. 2013; 18(3): 548-58. 

    • Wimonpeerapattana W, Yamborisut U. Receiver operating characteristic (ROC) curves to identify waist circumference cut-off points for predicting the overweight and obese school children. KKU Res J. 2013; 18(5): 861-868. 

    • Sutthisawad N., Trachootham D., Lam-ubol A., Wattanavijitkul T. Pharmacokinetic, safety and tolerability studies after single and multiple oral administration of Phenethyl isothiocyanate in Nutri Jelly. Chulalongkorn medical journal. November 2015 ; 59(6): 631 

    • ศิริพร ตันจอ, ตรีรัตน์ สายวรรณ์, ประภาศรี ภูวเสถียร, อังคารศิริ ดีอ่วม, ครรชิต จุดประสงค์.คุณค่าทางโภชนาการของไข่ที่นิยมบริโภค และผลของการประกอบอาหาร. วารสารวิทยาศาสตร์และเทคโนโลยี. 2558; 23(4): 651-666

    • พิสมัย ติง, แก้ว กังสดาลอำไพ, ครรชิต จุดประสงค์, ปิยะ เต็มวิริยะนุกูล. ฤทธิ์ของแก่นตะวันในการปกป้องจีโนมของแมลงหวี่จากสารไนโทรโซเมทิลยูเรีย. วารสารพิษวิทยาไทย. 2558; 30(2): 100-111

    • Chavasit V., Sridonpai P., Photi J., Meenongwah J., Visetchart P. and Yamborisut U. Reliability of healthy eating and health behavior questionnaire for Thai adults. Journal of Health Research. 2015; 29(5): 341-349. 

    • Nobuyuki Sakai, Hisauyki Uneyama, Chavasit V. Psychological and physiological bases of umami taste perception as related to nutrition. Novel Approaches of Nanotechnology in Food. Elsevier Inc., December 2016; P.697-723. 

    • Sahasakul Y, Thiyajai P, Kriengsinyos W, Charoenkiatkul S. Nutrients and phenolic acids in Krung badan (Cyclea barbata Miers) leaves and aqueous extract from Ubon Ratchathani province. Journal of Science & Technology, Ubon Ratchathani University. 2015;17(2): 1-8.ธรรมศาสตร์ 2560; 25(2): 235-247.

    • Sunee Sahaspot, Rin Charoensiri and Ratchanee Kongkachuichai. Glycemic index of glutinous and non-glutinous landrace rice varieties using “In vitro rapidly available glucose” . Burapha Science Journal. July-December 2015; 20(2): 1-13.

    • Nattira On-nom, Sawaminee Nualkaekul, Pornrat Sinchaipanit, Mian Anjum Murtaza, and Parisut Chalermchaiwat. Effects of Packaging Films on the Quality and Storage Stability of Cheese Shake Biscuits made from Germinated Hom Nin Brown Rice Flour with Sugar-reduced Pineapple Paste Filling. Journal of Science & Technology, Ubon Ratchatani University. 2015; 17(1): 89-94.

    • Kulapichitr F, Nitithamyong A., Kosulwat S. Extraction of Dietary Fiber from Corn Silk (Zea mays) and Its application in Food Products. KMUTT Research and Development Journal. 2015; 38(1): 19-34. 

    • Natthaphon Thatsanasuwan, Warangkana srichamnong, Chaowanee Chupeerach, Wantanee Kriengsinyos, Uthaiwan Suttisasanee and Natthaphon Thatsanasuwan. Antioxidant activities of Pandanus amaryllifolius leaves extracted under four designed extraction conditions. Food and Applied Bioscience Journal. May-Aug 2015; 3 2: 130-136. 

    • จุฑามาศ ทองลิ่ม, สุวภัทร กิตติบัญชากุล, วันทนีย์ เกรียงสินยศ, เอกราช เกตวัลย์, อุทัยวรรณ สุทธิศันสนีย์ และจุฑามาศ ทองลิ่ม. การศึกษาเปรียบเทียบสมบัติต้านความดันโลหิตสูงของชาสมุนไพรไทยและชาในสกุลคาเมลเลีย. วารสารวิทยาศาสตร์เกษตร. ธันวาคม 2558; 46(3): 13-16.
สถาบันโภชนาการ มหาวิทยาลัยมหิดล
999 พุทธมณฑล สาย 4 ต.ศาลายา อ.พุทธมณฑล จ.นครปฐม 73170
โทรศัพท์ 0-2800-2380 โทรสาร 0-2441-9344