สภพป 604 โภชนาการกับพิษวิทยา ภาวะโภชนาการและการออกฤทธิ์ของสารเคมีในสิ่งมีชีวิต ปฏิกิริยาระหว่างสารเคมีกับสารอาหาร ปฏิกิริยาระหว่างสารอาหารกับสารอาหาร ปัจจัยเสี่ยงทางโภชนาการและพันธุกรรมของการเกิดพิษ ผลของความไม่สมดุลทางโภชนาการต่อการเกิดความเครียดอนุมูลอิสระและการเกิดมะเร็ง ข้อแนะนำด้านอาหารสำหรับการป้องกันโรคมะเร็ง ผลของสารอาหารต่อจุลชีพที่เกี่ยวข้องกับเมตาบอลิซึมของสารแปลกปลอม ผลของกระบวนการปรุงอาหารต่อปริมาณสารอาหารและสารพิษ
NUTS 604 Nutrition and Toxicology The nutritional status and action of chemicals in the living organism; chemical-nutrient interactions; nutrient-nutrient interactions; nutritional and genetic risk factors of toxicity; effect of nutritional imbalance on oxidative stress and carcinogenesis; dietary recommendation for prevention of cancer; effects of nutrients on gut microbiota involving metabolism of xenobiotics; effect of food processing on amount of nutrients and toxicants
อาจารย์ผู้รับผิดชอบรายวิชา