GENERAL INFORMATION

Educational Philosophy of Mahidol University

Administering education that focuses on learners’ achievements by means of a learning-centered approach for self-development of knowledge, abilities, and new skills

ปรัชญาการศึกษา มหาวิทยาลัยมหิดล

จัดการศึกษาที่มุ่งผลสัมฤทธิ์ของผู้เรียนโดยใช้การเรียนรู้เป็นศุนย์กลาง เพื่อให้ผู้เรียนสามารถสร้างเสริมความรู้ ความสามารถและทักษะใหม่ได้ด้วยตนเอง

Curriculum Status

  1. Revised program 2017
  2. To be offered in the 1st semester of academic year 2017
  3. Scrutiny by the curriculum screening committee in its 3/2017 meeting on Feb 28, 2017
  4. The MU Council approved the program in its 521st meeting on Jun 21, 2017

Name of Degree

English : Master of Science Program in Food Science for Nutrition (International Program)
: M.Sc. (Food Science for Nutrition)
Thai : หลักสูตรวิทยาศาสตรมหาบัณฑิต สาขาวิชาวิทยาศาสตร์การอาหารเพื่อโภชนาการ (หลักสูตรนานาชาติ)
: วท.ม. (วิทยาศาสตร์การอาหารเพื่อโภชนาการ)

Educational System

  • System: Two-semester with credit system
    Summer session: Yes
    Credit equivalent to semester system: None

Teaching Schedule

Regular working days (Monday-Friday, 8:30–16:30 hrs)

Contact Persons

  • Program Chair 
    Asst. Prof. Nattapol Tangsuphoom, Ph.D.
    Email: nattapol.tng(at)mahidol.ac.th
    Tel: +66 (0) 2800 2380 ext 413
  • Program Secretary
    Asst. Prof. Nattira On-nom, Ph.D.
    Email: nattira.onn(at)mahidol.ac.th
    Tel: +66 (0) 2800 2380 ext 426
  • Assistant to Program Secretary
    Ms. Rapeepan Dhamajong
    Email: rapeepan.dha(at)mahidol.ac.th
    Tel: +66 (0) 2800 2380 ext 424

Program Administrative Committee

(Effective from November 13, 2019 to November 12, 2021)

Assoc. Prof. Chalat Santivarangkna,
Dr.rer.nat. (Food Biotechnology)

Program Advisor

Asst. Prof.
Anadi Nitithamyong,
Ph.D. (Food Science)

Program Advisor

Kwantawee Paukatong,
Ph.D. (Food Science)

Program Advisor

Asst. Prof.
Nattapol Tangsuphoom,
Ph.D. (Food Science)

Program Chair

Asst. Prof.
Nattira On-nom,
Ph.D. (Food Technology)

Program Secretary

Assoc. Prof.
Kunchit Judprasong,
Ph.D. (Analytical Chemistry)

Program Committee

Assoc. Prof.
Pornrat Sinchaipanich,
Ph.D. (Food Technology)

Program Committee

Asst. Prof.
Sitima Jittinandana,
Ph.D. (Animal and Food Sciences)

Program Committee

Weeraya Karnpanit,
Ph.D. (Nutrition and Food Science)

Program Committee